4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: ABBA  (Przeczytany 1339 razy)
luna
[ sex, drugs, rock'n'roll ! ]
Moderator Globalny
Zaawansowany użytkownik

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« : Wrzesień 29, 2008, 02:45:37 »

Ostatnio zrobiło się gorąco z powodu filmu "Mamma mia!". Jak oceniacie nowe re-make'i zespołu? Oraz twórczość oryginalną? Uśmiech Film pozwala przede wszystkim zapoznać się bliżej z tekstami piosenek, które są naprawdę... mocne.

emilczak
Moderator Globalny
Ekspert

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 29, 2008, 04:11:54 »

na musicalu nie byłam, a Abbę, mimo ze mam tylko tam chyba 30 piosenkowego greatesta, to lubię, i to bardzo. tak samo jak Bee Gees.

chociaż od czasu do czasu moim zdaniem. na dłuższą metę chybabym nie mogła.

a co do tekstów.. nigdy się tym nie interesowałam, zaciekawiłaś mnie ;>

"Rock is not a fuckin' image, it's a way of life." - by myself Uśmiech
spitfireee
Zaawansowany użytkownik

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2008, 04:37:53 »

na "Mamma Mia" nie byłam/nie oglądałam - jakos mnie nie ciągnie.
co do remake'ów/cover'ów ABBY, to kiedyś słuchałam A*Teens i na tym się skończyło. ;d

"Hot, hot, hotter than hell
You know she's gonna leave you well done
Hot, hot, hotter than hell
Burn you like the midday sun"
rathnait
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2008, 05:34:20 »

nie widziałam filmu i ja Uśmiech i wcale nie specjalnie mam ochotę to zmieniać Uśmiech

abby słucham od dawna, lubię, tak raz na jakiś czas, na wersjach nowych znam się w podobnym stopniu co spitfireee .

warto się w te poodnawiane kawałki zagłębiać?
luna
[ sex, drugs, rock'n'roll ! ]
Moderator Globalny
Zaawansowany użytkownik

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 30, 2008, 01:34:17 »

warto zgłębić je, oglądając film. co to jest musical - każdy wie, a "Mamma mia!" to świetne połączenie tradycyjnych musicali z odrobiną nowoczesnego kina (tj. niezwykłe plenery i nowe techniki kręcenia). jak na mój gust, jest przezabawny i od wieków nie było takiego przyjemnego filmu z serii tych "lekkich". wszystkie są takie bez głębi, puste i nic nie warte, a ponieważ teksty Abby mają ten hipisowski polot - prostotę, prostolinijność i bolesną spostrzegawczość - film też go ma. zresztą - opowiada o starej hipisce (i jej przypadkowo "zmontowanej" córce), która wspomina stare czasy, stare miłości... wzruszające to jest, nie powiem. a szczególnie mi się spodobał kawałek "Money, money, money" - uroczy, ale trochę smutny, jak to Abba...

ja mam ojczyma-maniaka, który posiada chyba wszystkie ich winyle i odkąd posiadamy internet, ściąga sobie kopie w formie mp3. Mrugnięcie toteż dyskografię znam i bardzo lubię, a teraz z powodu filmu i nowego rozbłysku uczuć i wspomnień w domu - znowu często ich słyszę. Uśmiech

loskamillos
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 30, 2008, 04:25:28 »

A ja film widziałem i powiem tak - film jako film jest dziełem słabym. Ale ilość uśmiechu, którą wytworzył ten film we mnie była nieproporcjonalnie większa niż ilość momentów, w których analizowałem każdą sytuację dziejącą się w filmie. Film jeśli dobrze pamiętam, na portalu Filmweb oceniłem na 7. Serdecznie polecam.

A co do samej ABBY, mam album Gold (Greatest Hits) i to mi w zupełności wystarcza Uśmiech
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2008, 04:25:53 wysłane przez loskamillos » Zapisane

Ignorancja92
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #6 : Grudzień 28, 2008, 06:40:43 »

Od czasu do czasu lubie posłuchać ABBY zwłaszcza S.O.S, Mamma Mia, Gimme Gimme Gimme.  Sam film Mamma Mia nie przypadł mi do gustu, słaby był.

przeliteraturyzowana
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #7 : Grudzień 29, 2008, 02:41:53 »

jeśli chodzi o 'mamma mia' to prosty film, łatwy w przekazie, duzy plus za wykorzystanie wielu wielu piosenek Abby.

'I to co nas bardzo boli, żyje w nas najbardziej'
last.fm
dominikuus
Nowy użytkownik
*

Reputacja +1/-0

« Odpowiedz #8 : Luty 04, 2011, 09:52:12 »

Od czasu do czasu lubie posłuchać ABBY zwłaszcza S.O.S, Mamma Mia, Gimme Gimme Gimme.  Sam film Mamma Mia nie przypadł mi do gustu, słaby był.

Zgadzam się, muzyka do filmy pierwsza klasa ale oprócz tego film kiepski.
predatorex0
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #9 : Luty 05, 2011, 04:44:11 »

Tak jest, film mama mia odniósł sukces tylko dzięki piosenką abby.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: