|
emilczak
|
 |
« : Październik 06, 2008, 05:27:11 » |
|
jak pewnie niektórzy forumowicze wiedzą, jestem obsesyjną fanką Michaela Jacksona, zwanego też Królem Popu, lub Moonwalkerem.  tak więc czułam się na swój sposób upoważniona do założenia tego tematu  jest on dla mnie jednym z moich 3 idoli - podziwiam go za to czego dokonał, do jakich rewolucji doprowadził w muzyce, za jego taniec, wszechstronność, i wiele talentów. jest dla mnie człowiekiem niesamowitym, nie zaprzeczę, dość... specyficznym, ale to zmienia to faktu, że jest po prostu geniuszem, a wielu geniuszy miało w sobie coś z dziwaka. mogę też powiedzieć że jest jednym z niewielu artystów w historii którzy wg. mnie tworzyli naprawdę dobry pop. prócz najbardziej znanych utworów typu Black Or White, Thriller, Beat It, Billie Jean, Bad itd. mogę wam polecić kilka piosenek z grupy moich ulubionych (postaram się skrócić listę jak najbardziej xD): Who Is It - http://www.youtube.com/watch?v=qQwFHoLMti8Liberian Girl - http://www.youtube.com/watch?v=IpdZW15RP1wJust Good Friends - http://www.youtube.com/watch?v=Dmf0nNoF9AsAnother Part Of Me - http://www.youtube.com/watch?v=nouY3gPAwWMjestem też ciekawa waszych opini na temat wszechobecnych plotek na temat jego procesu sądowego, zmian koloru skóry, operacji plastycznych, oraz braku równowagi psychicznej. i postaram się trochę was uświadomić w tych tematach  feel free to write 
|
|
|
|
|
|
"Rock is not a fuckin' image, it's a way of life." - by myself 
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #1 : Październik 06, 2008, 07:54:48 » |
|
kiedyś jak zobaczyłam "Thriller" w tv, to się wystraszyłam, bo miałam może z 5 lat i lepiłam cos tam z modeliny. ;p ale... przyznaję się, że NIGDY chyba nie słuchałam jego piosenek osobiście, poza kilkoma nutami na ostatnim balu.
> chciałabym się nauczyć tego 'tańca' z "Thriller'a" ;d
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 06, 2008, 07:55:08 wysłane przez spitfireee »
|
|
"Hot, hot, hotter than hell You know she's gonna leave you well done Hot, hot, hotter than hell Burn you like the midday sun"
|
|
|
rathnait
Użytkownik

Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #2 : Październik 07, 2008, 08:13:43 » |
|
a ja uważam, że (most of his) teledyski są za długie w większości i trochę nieciekawe...
chociaż z drugiej strony, pierwszą piosenką przy której uroniłam pierwszą w życiu odpiosenkową łezkę było "you are not alone"...
operacje, rozchwianie, brak akceptacji siebie Pana Michaela budził we mnie zawsze wielki żal i może nawet litość dla jego osoby, uważam, ze wszystko to jest w olbrzymiej mierze winą jego ojca, który (co wynika z różnych artykułów prasowych) wywierał na swoje dzieciaki zbyt dużą presję, zbyt wiele od nich oczekiwał, do zbyt wielkich poświęceń zmuszał/namawiał. Michael ma niezwykły talent, co bez dwóch zdań wiąże sie z przeolbrzymią wrażliwością. a czy osoby przeogromnie wrażliwe i utalentowane, a przy tym w pewnym stopniu odmienne od tzw wzoru kultury kiedykolwiek radziły sobie z presją, sławą, z samymi sobą? nie bardzo (Cobain, Joplin np.)
hih :] a co Ty na taki punkt widzenia Emilczak, jako fanka i rozeznana w temacie osoba?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
emilczak
|
 |
« Odpowiedz #3 : Październik 08, 2008, 05:14:10 » |
|
punkt widzenia jest trafny wg mnie. myślę dokadnie tak samo  irytuje mnie niezmiernie patrzenie na niego przez pryzmat bialego murzyna i pedofila, ktoremu pewnie zaraz odpadnie nos. :/ wspólczuje takim ludziom bardziej niz jemu.
|
|
|
|
|
|
"Rock is not a fuckin' image, it's a way of life." - by myself 
|
|
|
Dagroth
Użytkownik

Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Październik 12, 2008, 02:13:49 » |
|
Oh, Thriller - cudo. Często wracam do jego kaset i za każdym razem uświadamiam sobie ponownie, dlaczego nazywa się go królem i dlaczego pop umarł.
|
|
|
|
|
|
Maruda.
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #6 : Październik 15, 2008, 02:19:38 » |
|
Mhm, pop w najlepszym wydaniu. Tez lubie, o szacunku nie wspomne nawet, choc nie slucham tak czesto jak dawniej.
|
|
|
|
|
|
..muzyka we mnie - w muzyce ja.. [nie uzywam polskich znakow] Daj się pokąsać
|
|
|
loskamillos
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #7 : Październik 25, 2008, 03:47:04 » |
|
Bardzo lubię twórczość tego pana. Pop w najlepszym wydaniu. Takie gwiazdki jak Kylie czy Madonna przy nim to pikuś (choć płyta tej ostatniej jest całkiem-całkiem). Osobiście uważam, że Jackson się zagubił. Stracił po prostu pomysł na siebie. Jakoś rok temu słyszałem, że powoli zaczyna wykupywać prawa do piosenek innych wokalistów - jak dla mnie tylko po to, aby narobić wokół siebie trochę szumu. Co nie zmienia, że jego piosenki są rewelacyjne, a teledyski to istny majstersztyk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #8 : Październik 30, 2008, 02:57:55 » |
|
Prosze nie bluzgac Madonny, no chyba, ze znasz caly jej dorobek muzyczny i uwazasz go za bezwartosciowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
loskamillos
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #9 : Październik 31, 2008, 09:04:09 » |
|
Nie jestem tak wielkim fanem twórczości Madonny jak ty (sądząc po twojej 'interwencji'), jednak przesłuchałem sobie jej dwie płyty. Jako takie zdanie o niej mam i nie czuję jakieś większej ochoty na dalsze zagłębianie się w jej dorobek muzyczny. W swoim poprzednim poście nie miałem zamiaru nikogo obrażać. Jeśli jednak odebrałaś to inaczej - serdecznie przepraszam :kwiatek:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 06, 2008, 12:22:51 » |
|
O! Az tak przepraszac nie trzeba.  Ja tylko uwazam, ze Madonna to wcale nie taki znow pikus przy Jacksonie. Ma ogromny udzial w ksztaltowaniu sie muzyki popowej i mysle, ze nie od parady nosi mniano 'krolowej popu' (podobnie zreszta jak Jackson). I ym.. no. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
predatorex0
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #11 : Luty 04, 2011, 08:56:17 » |
|
Jego muzyka do gustu mi za bardzo nie przypadła, już wole piosenki Madonny niż Jackson'a.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Iron Man
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #12 : Luty 05, 2011, 04:14:51 » |
|
Kocham wszystkie jego piosenki, na okrągło go słucham i jak na razie mi się nie znudził.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|