4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Acid Drinkers  (Przeczytany 988 razy)
Razielogus
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« : Grudzień 08, 2008, 11:45:35 »

ACID DRINKERS jest do dnia dzisiejszego najlepszym i najbardziej widowiskowym zespołem heavy metalowym w Polsce. Jego popularność wyszła daleko poza scenę stricte metalową. W swojej historii KWASOŻŁOPY zagrali ponad 500 koncertów. Wiele z nich dziesiątki tysięcy fanów pamięta do dziś - wystarczy wspomnieć choćby występy podczas festiwali jarocińskich, Metalmanii, Węgorzewa, Przystanku Woodstock czy Odjazdów. Na każdym z nich ACID byli gwiazdą pierwszej wielkości. Poprzedzali w naszym kraju występy m.in. Deep Purple, Megadeth, Bruce’a Dickinsona, Sepultury, Paradise Lost, Slayera a na ich płytach wśród gości znaleźć można Edytę Bartosiewicz, Kazika Staszewskiego, Tomka Lipnickiego z Illusion, Patrycję Kosiarkiewicz i Grzegorza Skawińskiego. ACID DRINKERS są zdobywcami Fryderyka 1998, 2000 i 2004 w kategorii hard&heavy, a także Złotego Bączka za rok 1998 - nagrody II PR TVP w kategorii najlepszego zespołu. Ponadto zostali oni uznani za jeden z pięciu najlepszych zespołów lat 90. przez dziennikarzy oraz czytelników miesięcznika TYLKO ROCK (wspólnie z Hey, Kazikiem Staszewskim, Edytą Bartosiewicz i O.N.A.).

Dnia 30.11.2008 r. gitarzysta zespołu Acid Drinkers - Aleksander „Olass” Mendyk zmarł w Krakowskim hotelu, prokuratura wszczęła postępowanie by wyjaśnić okoliczności tragedii, według przyjaciół Olka i samego zespołu nie ma mowy o przedawkowaniu i jakichkolwiek środkach odurzających. Dzień wcześniej Olass zagrał swój ostatni koncert w Krakowie. Zespół promował podczas trasy Verses Of Steel Tour, swoją najnowszą płytę Verses Of Steel.

Aż się zdziwiłem że tu jeszcze nie ma tematu o kwasach. ;>
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2008, 11:47:19 wysłane przez Razielogus » Zapisane

przeliteraturyzowana
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #1 : Grudzień 09, 2008, 04:51:23 »

Zespół jest naprawdę świetny i godny uwagi. Jak najbardziej polecam.
Nie wiedziałam o śmierci Olassa;/
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2008, 04:51:49 wysłane przez przeliteraturyzowana » Zapisane

'I to co nas bardzo boli, żyje w nas najbardziej'
last.fm
Razielogus
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #2 : Grudzień 09, 2008, 07:12:58 »

Zle się stało że Olek odszedł, ostatnia świetna zresztą płyta zapowiadała że są w życiowej formie i nareszcie znalezli tego jedynego godnego zastępce Litzy. A teraz nie wiadomo czy Titus nie zakończy działalności zespołu po koncercie we Wrocku ale obym się mylił.

przeliteraturyzowana
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #3 : Grudzień 09, 2008, 08:33:09 »

Mam nadzieję, że nie...

'I to co nas bardzo boli, żyje w nas najbardziej'
last.fm
ClaireNiveau
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : ſtyczeń 05, 2009, 11:33:18 »

Kiedys słuchałam, ale to było raczej na poczatku stulecia. Nowej płyty w ogóle nie znam, chociaż słyszałam, że warto.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: