4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Annette Olson vs. Tarja Turunen  (Przeczytany 4891 razy)
GreenWoman
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #15 : Wrzesień 26, 2008, 05:13:39 »

jasne, że tarja. cudny głos, i pasowała do magiczno-baśniowego wizerunku zespołu, bo w muzyce nightwisha dla mnie zawsze była jakaś magia właśnie. a ta anette to ani głos jakiś szczególny ani nic, poza tym robi wrażenie panienki nadającej się do popowego zespołu, gdzie mogłaby kręcić tyłkiem, tak jak to robi w teledysku do 'bye bye beautiful', który był dla mnie ostatnią kroplą, która przelała czarę goryczy xD zespół stracił wyjątkowość, ot kolejna grupa grająca symfoniczny metal z wokalistką. nightwish + tarja to zestawienie idealne, ale w obecnej sytuacji i tak uważam że pani turunen solo radzi sobie lepiej niż nw z anetką.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 26, 2008, 05:13:58 wysłane przez GreenWoman » Zapisane

emilczak
Moderator Globalny
Ekspert

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Wrzesień 26, 2008, 07:52:30 »

ja po przeczytaniu tego posta stwierdzam że mimo chęci, nie mam nic do dodania Chichot

"Rock is not a fuckin' image, it's a way of life." - by myself Uśmiech
Maggot1988
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #17 : Listopad 20, 2008, 09:34:18 »

Zdecydowanie jestem za Tarja Turunen takiego talentu i głosu nigdzie indziej nie słyszałem... Szkoda że Ją wyrzucili. A o tej nowej wokalistce szkoda się wypowiadać.

Maggot1988
Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #18 : Grudzień 23, 2008, 10:02:21 »

mimo, że nie lubię Nightwisha ani w ogóle całego gothic metalu, przyznaję, że z panią Turunen się wyróżniali pośród tej całej sceny klonów. Kobieta ma kawał głosu, ale z tego co słyszałam ma jakiś solowy projekt, który pewnie jej na złe nie wyjdzie Język

a ta Annette jakaś taka mdła, to fakt. przeciętniara, ot.

ClaireNiveau
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #19 : Grudzień 24, 2008, 01:58:27 »

Te kawałki z Annette, ktore słyszałam brzmią jaj pop. Więc jednak Tarja, chociaż trochę drętwa.

Dagroth
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #20 : Grudzień 25, 2008, 06:15:52 »

Nightwish to zawsze ogromna kupa, jak dla mnie, była. W zasadzie, nie robi mi różnicy zmiana wokalistki pod kapelę, ale jeżeli chodzi o porównanie tych dwóch pań - Olson bardziej mi pasuje do rocka, a Turnen pod jakieś solowe projekty, koniecznie bez gitar. Ot co.

Maruda.
Ignorancja92
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #21 : Grudzień 28, 2008, 06:27:13 »

Ja wole Tarję, muzyka z jej głosem miała niezły klimat zwłaszcza płyty Oceanborn i Wishmaster a także Century Child. Niestety jej solowa płyta jest dla mnie nie za rewelacyjna. Nowy Nightwish przypomina mi bardzo Within Temptation. Anette ma średni głos.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: