4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Slipknot  (Przeczytany 4197 razy)
paperdoll
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #30 : Lipiec 05, 2008, 11:24:23 »

A dla mnie 'Vol. 3' jest dowodem na to, ze cos potrafia. Wczesniejsze tez lubie, ale dzieki ostatniej plycie zdobyli uznanie takze swoich przeciwnikow. To jest dobre. Zespol nie stoi w miejscu. A cala ta otoczka - maski, teledyski, kontrowersyjne hasla. Hm no coz, trzeba dbac o wizerunek. Przeciez wiekszosc zespolow metalowych podpiera sie wyzerunkiem.

..muzyka we mnie - w muzyce ja..

[nie uzywam polskich znakow]

Daj się pokąsać Chichot

D1SoveR
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #31 : Lipiec 06, 2008, 01:09:48 »

A ich najnowsza, mająca nadejść wielkimi krokami i z wykopem (wazelina Język) płyta, All Hope Is Gone?
Dzięki uprzejmości admina, możemy przesłuchać pierwszy singiel z tego kompaktu (do ściągnięcia tutaj). Powiem szczerze, że mam z lekka dziwne odczucie co do tego kawałka. Zaczyna się, jakby żywcem wyciągnięto go z Iowy, ale kiedy Taylor dochodzi do wokalu, brzmi jak chłopak z lostprophets wciśnięty między fińskich heavy-metalowców. Język Kawałek sympatyczny, ale raczej nie do tak masowego odsłuchu, jak single z Vol. 3: The Subliminal Verses. Jakieś oczekiwania lub przewidywania co do tej płyty?

[align=center]MySpace | Last.fm | Nasza-Klasa
Tool | A Perfect Circle | Puscifer | 10 Years
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #32 : Lipiec 06, 2008, 10:07:42 »

Oczekuję mocnego grania z pazurem jak już wczesniej pisałem. No cóż słyszałem z nowej płytki tylko All Hope Is Gone i Psychosocial, a następne tracki na pełnej płytce w połowie sierpnia maja być ostrzejsze jak mówi Corey, więc czekam z niecierpliwością. No i clip do all hope... się nagrywa. Polecam wywaid z Rootem na stronce http://slipknot.pl/. Inne informacje odnośnie zespołu i nowego albumu także tam znajdziecie.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 10:12:17 wysłane przez Mablung » Zapisane
paperdoll
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #33 : Lipiec 19, 2008, 04:13:41 »

A ja w sumie nie wiem czego oczekuje. Nie chcialabym tylko, zeby odstawili jakas chale. Musieli sobie zapracowac na przychylnosc wiekszosci fanow metalu wiec glupio byloby to teraz zaprzepasic. A sama muzyka. Hm kierunek obrany na 'Vol. 3' jest jak najbardziej sluszny i zyczylabym sobie, zeby nie poszli o krok za daleko i nie nagrali ociekajacego cukrem gowna. Uśmiech)

Daj się pokąsać Chichot

paperdoll
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 22, 2008, 08:56:05 »

Nom i jak wrazenia? Uśmiech)

Daj się pokąsać Chichot

Alchemik
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 26, 2008, 05:13:41 »

Slipknot jeden z pierwszych zespołów metalowych jaki słuchałem. Muzyka grana przez Slipknota jest taka... wyjątkowa. Ciężko zaliczyć ją do jednego gatunku. Wszystkie 3 najnowsze płyty czyli Iowa, Vol. 3: The Subliminal Verses oraz All Hope Is Gone są najlepsze z całej dyskografii. Znaczy się dla mnie xD. A maski dają tylko klimat, szczególnie te nowe są o wiele lepsze.

Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #36 : Październik 19, 2008, 09:27:44 »

Slipknot. Haha. Jedyny numetalowy zespół, którego słuchałam. Przestałam.
Dlaczego?
Podobały mi się Iowa i Self titled, Vol3 tylko parę utworów, jednak nie byłam zapaloną fanką. Lubiłam po prostu.
Ale Slipknot najzwyczajniej w świecie mi się znudził. Czekałam na nową płytę zbyt długo i teraz nie mogę się zebrać, żeby jej przesłuchać. Myślę, że chwilowa sympatia do tego zespołu minęła, ale dalej patrzę na nich przychylnym okiem, lecz z dużym dystansem Mrugnięcie

I Slipknota zaklasyfikowałabym jako numetal po prostu.

Maggot1988
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #37 : Listopad 20, 2008, 09:31:05 »

Slipknot jest spoko... ale jak dla mnie to jest raczej nu-metal. Odnośnie ich muzyki to nie mam zastrzeżeń a image mają taki sobie. Pragnę zauważyć że Slipknot nie jest zwykłym zespołem tylko 9 osobową Formacją która nagrywa dobre płyty i daje czadowe koncerty...

Maggot1988
Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #38 : Listopad 22, 2008, 11:25:16 »

ależ nikt nie wątpi w ich wyjątkowość pod tym względem. Chichot
no i stało się bach. przesłuchałam nową płytę. i jestem rozczarowana. bo gadają, że to niby dojrzałe itd., a dla mnie Slipknot był właśnie dobry w tej niedojrzałej muzyce, gdzie tekst był a'la "people=shit". po prostu banda dziwaków z maskami na twarzach, wrzeszcząca przekleństwa w niemalże wszystkich piosenkach, mająca swój sposób na siebie. niestety stracili to, bawiąc się w dorastanie. powinni zagrać w strategię piotrusia pana Mrugnięcie

paperdoll
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #39 : Listopad 27, 2008, 08:11:17 »

Jednym z wyznacznikow dobrego zespolu jest to, ze sie rozwija i jak dla mnie dobrze, ze pobawili sie w dorastanie, bez tego nie byloby 'Vol. 3'. A na temat ostatniej plyty jeszcze (jeszcze!) nie mam zdania.

Daj się pokąsać Chichot

Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #40 : Listopad 28, 2008, 04:05:16 »

Vol3 nie było dla mnie takie złe mimo wszystko Mrugnięcie co prawda nie jako całość, ale są pojedyncze kawałki, które lubię. Może z "All hope gone" będzie podobne, jak narazie określam się jako "nieprzekonana".

Ignorancja92
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #41 : Grudzień 28, 2008, 07:09:15 »

Nawet lubię ich słuchać choć według mnie ten zespół to nic szczególnego. Taka papka dla nastolatków.

Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #42 : ſtyczeń 01, 2009, 05:17:10 »

Cytat: 'Ignorancja92' pid='4139' dateline='1230487755'

Nawet lubię ich słuchać choć według mnie ten zespół to nic szczególnego. Taka papka dla nastolatków.

no mam podobny stosunek. moim zdaniem trzeba mieć dystans do tego zespołu.

ClaireNiveau
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #43 : ſtyczeń 05, 2009, 11:26:03 »

Inaczej nie da sie znieść ich śmiesznych zapewnień, że grają prawdziwy metal. buahahahaha! Muza znośna, ale mnie już do niej dawno przestało ciągnąć. Tak jak i do nu metalu w ogole.

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: