|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #30 : Lipiec 05, 2008, 11:24:23 » |
|
A dla mnie 'Vol. 3' jest dowodem na to, ze cos potrafia. Wczesniejsze tez lubie, ale dzieki ostatniej plycie zdobyli uznanie takze swoich przeciwnikow. To jest dobre. Zespol nie stoi w miejscu. A cala ta otoczka - maski, teledyski, kontrowersyjne hasla. Hm no coz, trzeba dbac o wizerunek. Przeciez wiekszosc zespolow metalowych podpiera sie wyzerunkiem.
|
|
|
|
|
|
..muzyka we mnie - w muzyce ja.. [nie uzywam polskich znakow] Daj się pokąsać
|
|
|
D1SoveR
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #31 : Lipiec 06, 2008, 01:09:48 » |
|
A ich najnowsza, mająca nadejść wielkimi krokami i z wykopem (wazelina  ) płyta, All Hope Is Gone? Dzięki uprzejmości admina, możemy przesłuchać pierwszy singiel z tego kompaktu (do ściągnięcia tutaj). Powiem szczerze, że mam z lekka dziwne odczucie co do tego kawałka. Zaczyna się, jakby żywcem wyciągnięto go z Iowy, ale kiedy Taylor dochodzi do wokalu, brzmi jak chłopak z lostprophets wciśnięty między fińskich heavy-metalowców.  Kawałek sympatyczny, ale raczej nie do tak masowego odsłuchu, jak single z Vol. 3: The Subliminal Verses. Jakieś oczekiwania lub przewidywania co do tej płyty?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mablung
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #32 : Lipiec 06, 2008, 10:07:42 » |
|
Oczekuję mocnego grania z pazurem jak już wczesniej pisałem. No cóż słyszałem z nowej płytki tylko All Hope Is Gone i Psychosocial, a następne tracki na pełnej płytce w połowie sierpnia maja być ostrzejsze jak mówi Corey, więc czekam z niecierpliwością. No i clip do all hope... się nagrywa. Polecam wywaid z Rootem na stronce http://slipknot.pl/. Inne informacje odnośnie zespołu i nowego albumu także tam znajdziecie.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 10:12:17 wysłane przez Mablung »
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #33 : Lipiec 19, 2008, 04:13:41 » |
|
A ja w sumie nie wiem czego oczekuje. Nie chcialabym tylko, zeby odstawili jakas chale. Musieli sobie zapracowac na przychylnosc wiekszosci fanow metalu wiec glupio byloby to teraz zaprzepasic. A sama muzyka. Hm kierunek obrany na 'Vol. 3' jest jak najbardziej sluszny i zyczylabym sobie, zeby nie poszli o krok za daleko i nie nagrali ociekajacego cukrem gowna.  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #34 : Wrzesień 22, 2008, 08:56:05 » |
|
Nom i jak wrazenia?  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alchemik
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #35 : Wrzesień 26, 2008, 05:13:41 » |
|
Slipknot jeden z pierwszych zespołów metalowych jaki słuchałem. Muzyka grana przez Slipknota jest taka... wyjątkowa. Ciężko zaliczyć ją do jednego gatunku. Wszystkie 3 najnowsze płyty czyli Iowa, Vol. 3: The Subliminal Verses oraz All Hope Is Gone są najlepsze z całej dyskografii. Znaczy się dla mnie xD. A maski dają tylko klimat, szczególnie te nowe są o wiele lepsze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vitani
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #36 : Październik 19, 2008, 09:27:44 » |
|
Slipknot. Haha. Jedyny numetalowy zespół, którego słuchałam. Przestałam. Dlaczego? Podobały mi się Iowa i Self titled, Vol3 tylko parę utworów, jednak nie byłam zapaloną fanką. Lubiłam po prostu. Ale Slipknot najzwyczajniej w świecie mi się znudził. Czekałam na nową płytę zbyt długo i teraz nie mogę się zebrać, żeby jej przesłuchać. Myślę, że chwilowa sympatia do tego zespołu minęła, ale dalej patrzę na nich przychylnym okiem, lecz z dużym dystansem I Slipknota zaklasyfikowałabym jako numetal po prostu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Maggot1988
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #37 : Listopad 20, 2008, 09:31:05 » |
|
Slipknot jest spoko... ale jak dla mnie to jest raczej nu-metal. Odnośnie ich muzyki to nie mam zastrzeżeń a image mają taki sobie. Pragnę zauważyć że Slipknot nie jest zwykłym zespołem tylko 9 osobową Formacją która nagrywa dobre płyty i daje czadowe koncerty...
|
|
|
|
|
|
Maggot1988
|
|
|
Vitani
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #38 : Listopad 22, 2008, 11:25:16 » |
|
ależ nikt nie wątpi w ich wyjątkowość pod tym względem.  no i stało się bach. przesłuchałam nową płytę. i jestem rozczarowana. bo gadają, że to niby dojrzałe itd., a dla mnie Slipknot był właśnie dobry w tej niedojrzałej muzyce, gdzie tekst był a'la "people=shit". po prostu banda dziwaków z maskami na twarzach, wrzeszcząca przekleństwa w niemalże wszystkich piosenkach, mająca swój sposób na siebie. niestety stracili to, bawiąc się w dorastanie. powinni zagrać w strategię piotrusia pana 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
paperdoll
|
 |
« Odpowiedz #39 : Listopad 27, 2008, 08:11:17 » |
|
Jednym z wyznacznikow dobrego zespolu jest to, ze sie rozwija i jak dla mnie dobrze, ze pobawili sie w dorastanie, bez tego nie byloby 'Vol. 3'. A na temat ostatniej plyty jeszcze (jeszcze!) nie mam zdania.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vitani
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #40 : Listopad 28, 2008, 04:05:16 » |
|
Vol3 nie było dla mnie takie złe mimo wszystko  co prawda nie jako całość, ale są pojedyncze kawałki, które lubię. Może z "All hope gone" będzie podobne, jak narazie określam się jako "nieprzekonana".
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ignorancja92
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #41 : Grudzień 28, 2008, 07:09:15 » |
|
Nawet lubię ich słuchać choć według mnie ten zespół to nic szczególnego. Taka papka dla nastolatków.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vitani
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #42 : ſtyczeń 01, 2009, 05:17:10 » |
|
Nawet lubię ich słuchać choć według mnie ten zespół to nic szczególnego. Taka papka dla nastolatków.
no mam podobny stosunek. moim zdaniem trzeba mieć dystans do tego zespołu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ClaireNiveau
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #43 : ſtyczeń 05, 2009, 11:26:03 » |
|
Inaczej nie da sie znieść ich śmiesznych zapewnień, że grają prawdziwy metal. buahahahaha! Muza znośna, ale mnie już do niej dawno przestało ciągnąć. Tak jak i do nu metalu w ogole.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|