|
luna
|
 |
« Odpowiedz #15 : Czerwiec 13, 2008, 01:03:29 » |
|
ej Ramones to punk rock. no, właśnie dlatego jakoś tak nie za bardzo rozumiem tę wypowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #16 : Czerwiec 13, 2008, 01:44:09 » |
|
dla mnie punk rock i punk to dwie osobne rzeczy. nigdy ich nie łączyłam, mimo wspólnego członu w nazwach.
|
|
|
|
|
|
"Hot, hot, hotter than hell You know she's gonna leave you well done Hot, hot, hotter than hell Burn you like the midday sun"
|
|
|
|
luna
|
 |
« Odpowiedz #17 : Czerwiec 13, 2008, 02:02:56 » |
|
czy mogłabyś więc określić, co je aż tak znacząco rozróżnia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #18 : Czerwiec 13, 2008, 02:10:51 » |
|
punk rock jest "spokojniejszy", tak bym to chyba określiła. punk jest szybszy, więcej rąbania i jest to lepsza muzyka do pogo niż do słuchania [chyba, że na tzw. wkurw]. punk rock za to leci na jednych akordach - '3 akordy, darcie mordy'. zresztą, sama nazwa mówi - troche punku, troche rocka. chociaż jeżeli chodzi o Ramones'ów, to myślę że bliżej im do rocka.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2008, 02:11:09 wysłane przez spitfireee »
|
|
"Hot, hot, hotter than hell You know she's gonna leave you well done Hot, hot, hotter than hell Burn you like the midday sun"
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #19 : Czerwiec 13, 2008, 02:30:19 » |
|
punk rock za to leci na jednych akordach - '3 akordy, darcie mordy'.
a punk to gra jakiś Satrianii czy coś?:big_smile: tak w punku jak i w punk rocku chodzi o prostą muzykę, mądre teksty,dobrą zabawe bez jakichś popisów muzyków. A co do Ramones to może bliżej im do rocka na "London Calling", ale to ikona punka. Zresztą nawet jak wpiszesz sobie np. w wikipedia 'punk rock' to odrazu zostaniesz przekierowana na hasło 'punk' Co do tego że punk rock to trochę punku troche rocka, to jednak więcej punku...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #20 : Czerwiec 13, 2008, 02:37:53 » |
|
Ramones i "London Calling"...? Satriani i punk... xD taa a Vai to folk gra.
ok i tak widze, że z wami nie wygram, ale i tak powiedziałam co chciałam. :p
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2008, 02:47:20 wysłane przez spitfireee »
|
|
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #21 : Czerwiec 13, 2008, 03:34:26 » |
|
Sorry pomylił mi się London Calling z The Clash. A mówiłaś że punk rock to trzy akordy i darcie mordy. W takim razie punk grają wirtuozi (np. Satriani) ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
luna
|
 |
« Odpowiedz #22 : Czerwiec 13, 2008, 03:37:17 » |
|
ok i tak widze, że z wami nie wygram, ale i tak powiedziałam co chciałam. :p ej, to nie tak, że my jesteśmy 'przeciwko Tobie', to tylko dyskusja, w której nieźle sobie radzisz. ;> zresztą, ja się na punku nie znam, dlatego tylko obserwuję, co dalej z tego wyniknie. :nothing_to_say:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #23 : Czerwiec 13, 2008, 03:40:31 » |
|
ok i tak widze, że z wami nie wygram, ale i tak powiedziałam co chciałam. :p ej, to nie tak, że my jesteśmy 'przeciwko Tobie', to tylko dyskusja, w której nieźle sobie radzisz. No właśnie:big_smile:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Louve
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #24 : Czerwiec 13, 2008, 03:57:09 » |
|
Kult, KSU, Cela nr 3
|
|
|
|
|
|
______________________________________________________ Cinis sum, cinis terra est, terra dea est, ergo mortua non sum
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #25 : Czerwiec 13, 2008, 04:14:11 » |
|
haha, testujecie mnie... no świetnie. :p
no nie powiedziałabym, że wirtuozi, bo przecież główną ideą punku jest wykrzyczenie tego co się myśli "fuck the system! anarchy rules" etc i najczęściej biorą się za to 'ludzie z ulicy' [przepraszam za określenie, ale tak to właściwie wyglądało w czasach rozkwitu punku - nie wszyscy mieszkali w apartamentach], którzy wierzą w jakąś ideę i pragną ją promować/pokazać światu. tak jak już napisałam, opiera się to na rąbaniu w bębny i kilku riffach gitarowych. chociaż co prawda, żółtodziub grający kilka miesięcy na bębnach/gitarze, nie dałby rady.
także... co do punku i w odpowiedzi Tobie, Punk'ers - wirtuozem SPECJALNYM nie trzeba być.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #26 : Czerwiec 13, 2008, 04:54:51 » |
|
Więc właśnie... tak punk jak i punk rock polegają na prostocie i za to go kocham:D
ale offtopa zrobiliśmy;D
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #27 : Czerwiec 13, 2008, 05:01:27 » |
|
taaaaaa jeden wieeeeelki xD a wniosek...? no. tak jak napisałeś. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
LuciferSam
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #28 : Czerwiec 14, 2008, 02:45:30 » |
|
klasyki - Sex Pistols, Ramones. polskie - KSU , Kult ,
|
|
|
|
|
|
|
|
|
self made
Nowy użytkownik
Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #29 : Czerwiec 14, 2008, 04:40:10 » |
|
Farben Lehre, Kult, Blade Loki, Sum 41, Post Regiment, Zielone Żabki, T.Love, NOFX, Bad Religion, Pennywise, Lumpex'75.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|