4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wednesday 13 i Joseph Poole  (Przeczytany 1109 razy)
admin
Administrator
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« : Maj 24, 2008, 07:53:29 »

Tak jak w temacie co sądzicie o tym kontrowersyjnym wokaliście i jego zespole .
próbka ich możliwości na my space
http://www.myspace.com/officialwednesday13
« Ostatnia zmiana: Maj 24, 2008, 07:54:27 wysłane przez admin » Zapisane
efect1
Gość
« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2008, 08:14:49 »

Gra naprawdę fajną muzę , ale wole go jak śpiewa w  murderdolls .
I kto by pomyślał że to horror punk ...
Punk'ers
Aktywny użytkownik

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #2 : Maj 27, 2008, 12:40:32 »

ja nie słucham horror punka, gothic punk itp. więc nie mam porównania do innych zespołów, ale jak dla mnie to ten wokal brzmi troche sztucznie, gitara czasami "szaleje". nie znam sie ale ujdzie w tłoku:D
ClaireNiveau
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 01, 2008, 12:51:50 »

Transylvania bardzo mi sie podobała, wręcz szalałam na jej punkcie. A drugi album był taki, że trzeciego nie chcę słyszeć nawet w kawałkach.

Dagroth
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #4 : Październik 12, 2008, 07:45:51 »

Woo hoo, wednesday 13, świetna kapela. Widziałem ich na żywo, wybawiłem się świetnie. Uwielbiam wokal i teksty - są świetne. Muzyka sprawia, że aż chce się skakać. Uśmiech Moim zdaniem, W13 brzmi o wiele lepiej niż Murderdolls, które nie wiem dlaczego są bardziej znane. Depresyjne, huh? Język

Maruda.
Vitani
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #5 : Październik 19, 2008, 09:50:28 »

Cytat: 'Dagroth' pid='3760' dateline='1223837151'

Woo hoo, wednesday 13, świetna kapela. Widziałem ich na żywo, wybawiłem się świetnie. Uwielbiam wokal i teksty - są świetne. Muzyka sprawia, że aż chce się skakać. Uśmiech Moim zdaniem, W13 brzmi o wiele lepiej niż Murderdolls, które nie wiem dlaczego są bardziej znane. Depresyjne, huh? Język

Są bardziej znani ze względu na Joeya Jordisona ze Slipknota...
A tak w ogóle to cieszę się, że ktoś założył temat o jednym z moich ulubionych muzyków. Muzyka szybka, energiczna, ostra i melodyjna. I to się dotyczy wszystkich projektów horrorowych z udziałem W13 :> Od moich ulubionych Frankenstein Drag Queens from planet 13 poprzez Murderdolls(które tak naprawdę było odświeżeniem FDQ -.-) i solowy projekt Wednesdaya 13. Tylko tyle, że ostatnia płyta W13 jest naprawdę kiepska... i tylko tutaj się czepiam. Jest bez wyrazu, mdła, bez kopa i pomysłowości jak dotychczasowe jego projekty.
Specjalnie nie wspomniałam o Maniac Spider Trash bo nie miałam okazji słyszeć tego zespołu (tylko dwa utwory w dość kiepskiej wersji ;/).
Co do gatunku: rzeczywiście można ich potraktować jako horror punk, jednakże ten termin źle mi się kojarzy... Dlaczego? A bo było sobie legendarne Misfits... a później porobiły się marne kopie tego zespołu (nie mówię tutaj o projektach W13, co to to nie) jak Crimson Ghost i tym podobne twory, także ten gatunek staje się nieciekawy i nudny po prostu. A szkoda bo sama idea jest oryginalna i niewielu zespołom udało się wyjść poza szablon Misfitsów...
Dlatego wolę nazywać Wednesdaya i jego projekty mianem punk rocka pomieszanego z glam rockiem i klimatem rodem z horroru klasy B. I takie coś uwielbiam. Mrugnięcie

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: