4603 wiadomości w 465 wątkach,- wysłane przez 481 użytkowników - Najnowszy użytkownik: uslugi.name

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 'żaden inny sound nie ma takiej wibracji...!' - to znaczy EastWest Rockers.  (Przeczytany 2361 razy)
emilczak
Moderator Globalny
Ekspert

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« : Luty 14, 2009, 08:27:12 »

postanowiłam, jako szaleńczo zakochana w reggae słuchaczka rozbudować trochę ten dział.
zacznę od moich najwiekszych ulubieńców wśród artystów rodzimych an dzień dzisiejszy, to jest East West Rockers/EastWest Rockers.

sound system ten powstał w roku 2004 z inicjatywy selektora Kuby1200.
nawija w nim 3 utalentowanych kolesi, tzn.Ras Luta, Grizzlee oraz Cheeba.
grają energiczną mieszankę ragga/dancehallu/reggae z częstymi domieszkami innych gatunków.
w swoim dorobku mają dwa wydawnictwa, tzn.
-Ciężkie Czasy
-wydana niedawno Jedyna Broń.

o ile pierwsza płyta została przyjęta wśród ochów, achów i zachwytów fanów jamajskich brzmień, o tyle druga wzbudza wiele kontrowersji, ponieważ została wydana w wytwórni PROSTO, która myslę, że wiadomo z czego jest znana.
zewsząd można dosłyszeć się zbulwersowanych krzykow internautów mówiących o komercji, sprzedawczykach, etc. etc.
wg. mnie obie płyty mają swoje zalety.
na Ciężkich Czasach, praktycznie nie ma piosenki, której bym nie uwielbiała. mam do nich duży sentyment, są to utwory, których mogłabym słuchać ciągle. jak na debiut jest to naprawde bardzo dobra płyta.
jeśli chodzi zas o Jedyną Broń słychać ewolucję, jaką przeszła ich muzyka. podoba mi się niekoniecznie każda piosenka, jednak kilka naprawdę podbiło moje serce. muzyka zrobiła sie naprawdę energetyczna, pulsująca. niesamowite basy... ogólnie, są naprawdę dopracowane, pokuszę się nawet na określenie PRZYBAJEROWANE Duży uśmiech nie uważam, żeby a propo tej płyty dobre były teksty typu "spadli na dno", "sprzedali się", etc. etc. zroobili po prostu coś nowego, wg mnie całkiem im to wyszło. ja tam czekam na kolejne płyty.

co by was doedukować zapodam wam kawałek ich twórczości z obu płyt Mrugnięcie

polecam z:
Ciężkie Czasy:
http://www.wrzuta.pl/audio/jQ3MUAFOXE/east_west_rockers_-_h.i.m._luta

http://tryking.wrzuta.pl/audio/thbL1a224X/east_west_rockers_-_wiecej_ognia_feat._junior_stress  (!)

http://tryking.wrzuta.pl/audio/pAiqWKABoy/east_west_rockers_-_bless_ya_feat._blakk_iggla

Jedyna Broń:
http://tryking.wrzuta.pl/audio/btN8MYkrsa/east_west_rockers_-_graj_w_to_feat_tomson_grubson_and_dj_romi  (!)

http://tryking.wrzuta.pl/audio/rEAo77R0jW/east_west_rockers_-_w_jednosci_sila

http://tryking.wrzuta.pl/audio/vASXZK0fMZ/east_west_rockers_-_ile_warte_jest_zycie

UśmiechUśmiech

"Rock is not a fuckin' image, it's a way of life." - by myself Uśmiech
fuManchu
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Luty 15, 2009, 03:00:46 »

sa strasznie chujowi. posluchaj lepiej jafii namuel lub izraela.

p.s. z czego znane jest prosto wg ciebie?

emilczak
Moderator Globalny
Ekspert

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Luty 15, 2009, 01:05:37 »

wg mnie? z wydawania wykonawców typowo hip-hopowych oraz marki skate'owskich ciuchów ;]
to raczej nie wg mnie, tylko... no ogólnie są z tego znani. ;]

a co do stwierdzenia "są strasznie hujowi", to spodziewałam się, że ktoś to napisze. no ale to, że Ty tak uważasz, to nie znaczy, że taka jest ogolna prawda.
a do rzeczy a'la rootsowych mnie nie trzeba namawiać, słucham i takich, i takich, tzn i tradycyjnego reggae, i ragga tudzież dancehallu Mrugnięcie

Shavo666
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #3 : Luty 16, 2009, 07:15:53 »

PROSTO nie wydaje skate'owskich ciuchów Język bardziej siedzą w HIP-HOP
sorasy za offtop

ewcia1609
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #4 : Marzec 05, 2009, 11:02:22 »

Uważam za denerwujące komentarze typu " są hujowi, dali dupy itp". Okej, o gustach się nie dyskutuje ale heloł! Zrobili naprawdę niezłą płytkę ! może nie jest to reggae w czystej postaci [ napewno nie jest ] ale te dancehallowe rytmy naprawde dodają człowiekowi energii. Przy 'Ciemne szkła" czy "Biba nielada" nie da się nie tańczyć ! Utwór " Do wiadomości" i "Spadają w ogień" mają naprawde ładne teksty. Słyszałam też komentarze, że " Spadają w ogień" przebiją " Dotknąc Cię" wg. mnie, nic z tych rzeczy ! "Dotknąć Cię" nie da się przebić.

Takżę, myślcie co chcecie ja i tak bede się zasłuchiwać w tej płycie, w poprzedniej również a na następną bede czekać !

bless Mrugnięcie
emilczak
Moderator Globalny
Ekspert

Reputacja +0/-0

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #5 : Marzec 06, 2009, 01:34:04 »

to fakt, ja sama zaczynałam od 'Dotknąć Cię'.
w sumie ta piosenka ma swoje i zalety, i wady, bo np NIESTETY znam osoby które słuchają jej naprzemian z Dodą, itd itd, wiemy chyba o co chodzi...

każdy wie, że w sumie w Polsce nie gra się jako tako klasycznego reggae. może te starsze zespoły. i również nie rozumiem zarzutów co do nowszych formacji. to chyba dobrze, że kombinują z gatunkami, nie?

rathnait
Użytkownik
**

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #6 : Marzec 07, 2009, 04:55:52 »

prawie żadna blada twarz nie będzie geniuszem czarnej muzyki, to normalne. ale w ostatnich latach eastwest jest rzeczywiście jednym  z ciekawszych i pozytywniejszych "prężnie rozwijających się" polskich bandów
ewcia1609
Nowy użytkownik
*

Reputacja +0/-0

« Odpowiedz #7 : Marzec 19, 2009, 11:03:57 »

dokładnie, trzeba doceniac nowości i starania innych, a nie skupiac się tylko na starociach, genialnych, acz po pewnym czasie wycierających się...

a Ci, ktorym się nowości i eksperymenty nie podobają i ma zamiar marudzić mówię: spróbuj sam stworzyć muzykę, zobacz jak to jest

blesss Mrugnięcie
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: