|
spitfireee
|
 |
« : Czerwiec 19, 2008, 06:04:05 » |
|
moja ostatnia fascynacja. zespół pochodzący z Las Vegas, grający... po prostu rocka, wg mnie. niektórym może się to wydać mdły zespół, nie różniący się zbytnio od innych, znajdujących się na dzisiejszym rynku muzycznym. jednak myślę, że połączenie głosu samego Flowers'a [już samo nazwisko jest rozbrajające] i jego gra na keyboardzie lub też na fortepianie; z brzmieniem gitar, jest świetne. wydali trzy płyty - "Hot Fuss" [pierwsza - najlepsza], "Sam's Town" [od tej zaczęłam ich słuchać], no i wreszcie "Sawdust" [jeszcze nie przesłuchałam, ale z tracklisty wynika, że jest to składak hitów z poprzednich płyt]. to chyba tyle co mogłabym powiedzieć na temat. uważam, że Punk'ers, jako jeden z fanów też mógłby się w podobny sposób wypowiedzieć na temat tego zespołu.  pozostawiam wam The Killers ocenie. Mr.Brightside [ostatnio najulubieńsza piosenka - polecam obejrzeniu również klip z udziałem polki - Izy Miko], Somebody Told Me, Believe Me Natalie, When You Were Young, Read My Mind.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2008, 06:06:11 wysłane przez spitfireee »
|
|
"Hot, hot, hotter than hell You know she's gonna leave you well done Hot, hot, hotter than hell Burn you like the midday sun"
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #1 : Czerwiec 19, 2008, 06:44:50 » |
|
Ja nie bardzo mam co dodać do tego, bo wszystko powiedziałaś:big_smile: "hot fuss" jest bardzo dobra, szczególnie pierwsze kawałki według mnie. "Sam's Town" jest troche gorsza. Nie wpada w ucho tak jak debiut. Poprostu nie umiem wymienić z niej znacząco wyróżniających się piosenek. "Sawdust" również nie słyszałem, więc nie będe na jej temat się wypowaidać;-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #2 : Czerwiec 19, 2008, 06:50:33 » |
|
Ja nie bardzo mam co dodać do tego, bo wszystko powiedziałaś:big_smile:
hah, to dobrze, że udało mi się to w miare ująć. :p "hot fuss" jest bardzo dobra, szczególnie pierwsze kawałki według mnie.
bo pierwsze się najczęściej słucha... xD wiesz co, ja sobie całą przesłuchałam i np otrzeźwieniem dla 'typowego płytowego końca' jest wg mnie to "Believe Me Natalie". "Sam's Town" jest troche gorsza. Nie wpada w ucho tak jak debiut. Poprostu nie umiem wymienić z niej znacząco wyróżniających się piosenek.
tak, bo Brandon zmienił wizerunek i przeszli na bardziej 'kowbojskie' klimaty. ;p ale ogólnie nie jest zła. co prawda, nie może się równać z "Hot Fuss", ale nie jest najgorsza. 
|
|
|
|
|
|
"Hot, hot, hotter than hell You know she's gonna leave you well done Hot, hot, hotter than hell Burn you like the midday sun"
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #3 : Czerwiec 22, 2008, 05:44:56 » |
|
dodałam "Mr.Brightside" do video gallery  jeżeli byłby ktoś zainteresowany... [taaaa widzę ten las rąk xD]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
qlaudyna
Użytkownik

Reputacja +0/-0
|
 |
« Odpowiedz #4 : Lipiec 01, 2008, 02:20:51 » |
|
znam i mam tylko płytę 'Hot Fuss' ale uważam, że są dobrzy ;] można posłuchać
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #5 : Lipiec 02, 2008, 09:57:19 » |
|
kupiłam sobie oryginała "Hot Fuss" ostatnio w Krakowie, bo w P-ń nie mogłam znaleźć...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #6 : Lipiec 02, 2008, 10:17:49 » |
|
I to się pochwala:oklasky: :usmiech:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #7 : Lipiec 03, 2008, 05:00:16 » |
|
jakiś tam bonus'owy track przynajmniej jest i video "Somebody Told Me" ;d suoko.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Punk'ers
|
 |
« Odpowiedz #8 : Luty 13, 2009, 05:30:14 » |
|
Po przesłuchaniu 3 kawałków (więcej nie zamierzam, bo bym pawia puścił) z "day & Age' z przykrością muszę przyznać że tą nową płytą dali dupy:/ Przecież to jakieś disco polo, wygrywające jakieś poplisty rmf... The Killers <--- R.I.P 2008
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
spitfireee
|
 |
« Odpowiedz #9 : Luty 13, 2009, 09:19:33 » |
|
ja powiem, że też jestem zawiedziona. wprawdzie może jeszcze ten "Human", który tak jak napisałeś podbija listy rmf'u; jest dla mnie w miare znośny, to tak zgubili ten swój styl muzyczny.
no ale, fajny teledysk jest do tej piosenki ^^
|
|
|
|
|
|
|
|
|
TommyGun
Nowy użytkownik
Reputacja +1/-0
|
 |
« Odpowiedz #10 : Luty 17, 2009, 05:14:46 » |
|
Jak bardzo lubię ich wcześniejsze albumy, w szczególności "Sam's Town", to ten nowy jakoś niespecjalnie mi podchodzi. ;/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|